fbpx
&#x;&#x;

Aktiviteter

Vilken aktivitetstyp väljer du?

En liten holme... och Leif

Vi vet inte riktigt varför, det är ju bara en holme, lite lax…. och Leif?

Skärgårdsbryggarn

Kemidoktor Jonas, som blev skärgårdsbryggare, bjuder in till bryggeriet och ölprovning.

Heta tunnor & svalkande hav

Saltvattenbad i varma tunnor och svalkande hav, direkt från krogbryggan.

Den sista Isfabrikören?

Såga och segla is från sjöarna var hårt, idag slipper Lasses släkt att segla.

Båtrally framför krogkaj

Rallyn på vattnet framför krogen där besättningarna växlar mellan racen. De som inte seglar tittar på från krogen eller vedeldade badtunnor.

Skärgårdssafari för motor eller segel

Skärgårds safari

Utforska skärgårdsnatur tillsammans med våra guider under motor, segel, paddel eller till fots.

Ostron och Bubbel

Tillsammans med gästerna öppnar vi ostron och berättar om hur ostonen lever och hur vår krögare tagit fram olika smaksättningar.

Matlagningslag, i lagarbete

Skärgårds safari

Utforska skärgårdsnatur tillsammans med våra guider under motor, segel, paddel eller till fots.

&#x;&#x;

Aktivitetsmenyn

för gruppbokningar
Besök hos  Leif är en stor favorit

Leif  driver en laxodling på Fjärholme som är en liten holme utanför Björkö. Här bor han hela sommaren tillsammans med vänner som kommer och besöker.

Vi har möjligheten att hälsa på för att titta på laxodlingen och höra Leif berätta om Fjärholmen och öarna runtomkring. Leif brukar bjuda på Björkölax och öl från lokala bryggeriet då vi kommer dit.

Oftast stannar vi till hos Leif på vägen till Seaside då vi hämtat från kajerna i stan. Men vi kan även hämta vid Hjuviks ångbåtsbrygga och kombinera besöket med en skärgårdstur för de som kommer med buss.

 • 250 kr pp ex moms inklusive Björkölax på knäcke, Björkö hantverksöl tillkommer.
Ölen från Barlind Beer är ansedd att vara av hög kvalite

Ölbryggaren Jonas möter er på Seaside och tar er med till bryggeriet som startade i svärmors garage och nu ligger mitt i Björkö ishus. Jonas berättar hur de olika ölsorterna bryggs samt historierna bakom hur recepten kommit till med inspiration från hans skärgårdsliv.

Tillbaka på Seaside finns möjligheten att anordna ölprovning där Jonas är mycket nyfiken på hur ni upplever hans olika ölsorter.

 

Bryggeribesök hos skärgårdsbryggarn
Bryggeribesök med provsmakning av lättöl eller mellanöl, (direkt ur tanken om det passar bryggeriperioden.) serveras tillsammans med makrill och “kippers” på knäcke och Björkö ramslökscream.

 • 250 kr pp ex. moms smakprov av mellan eller lättöl samt makrill och kippers på knäcke ingår.

Skärgårdsbryggarns öl-mingel
Ett mingel där vi provar olika sorters öl från Björkö ölbryggeri, samtidigt som vi berättar om bryggeriet och berättelserna om hur Jonas inspireras av sitt skärgårdsliv då han tar fram sina olika ölsorter.

 • 150 kr pp ex moms tre glas av tre olika öl och samtal om ölbryggeri ingår.

Lasse guidar er och låter er köra isskopan i Björkö IsHus

Som skärgårdens sista ishus är Lasse exclusisv leverantör av is till Björkös fiskeflotta och Seasides speciellt framtagna drinkar, Isfabrikören´s. Drinkar som bara går att göra med is hämtas från Björkö ishus.

Kommer ni med vår båt så släpper vi av vid ishuset som ligger mitt i Bjököhamn. Där berättar Lasse om IsHusets historia och hans släkt som drivit verksamheten sedan tiden då man inte hade ismaskiner utan seglade is från sjöarna och isolerade den med halm i huset.

Ni får köra isskopan och Lasse bjuder på den lokala ölen, Ishusets lager och serverar Björkölax på knäcke.

 • 250 kr pp ex moms, inklusive Björkölax på knäcke, Björkö hantverksöl tillkommer
Isfabrikörens drinkmingel

Efter besöket hos Lasse kan vi erbjuda drinkmingel där vi tillverkar Isfabrikörens drinkar tillsammans med gästerna. Det finns även alkoholfria drinkalternativ.

 • 150 kr pp ex moms, per drink inkluderat drinkskola.
Ölen från Barlind Beer är ansedd att vara av hög kvalite

Tillbaka på Seaside finns möjligheten att anordna ölprovning där Jonas är mycket nyfiken på hur ni upplever hans olika ölsorter.

 

Skärgårdsbryggarns öl-mingel
Ett mingel där vi provar olika sorters öl från Björkö ölbryggeri, samtidigt som vi berättar om bryggeriet och berättelserna om hur Jonas inspireras av sitt skärgårdsliv då han tar fram sina olika ölsorter.

 • 150 kr pp ex moms, ett glas cava och två ostron med valfri smaksättning ingår samt möjligheten att öva ostronöppning ingår.

Båtrally framför restaurangen.

Helsman My 20 som man seglar 3-5 personer i. Dessa hyr vi ut för grupper under tre timmar/halvdag. Det finns också möjligheten att ha med instruktör eller följebåt.

 • Hyra två båtar, tre timmar: 3 000 kr
 • En instruktör, tre timmar: 1 500 kr
 • Följebåt/åskådarbåt stor ribb (12 pers), tre timmar: 3 000 kr

Lekfullt kappseglingsrally

Vi kan anordna ett lekfullt kappseglingsrally framför restaurangen. Ni delas då upp i besättningar som tävlar mot varandra. Besättningarna byts ut i båtarna så att alla tävlar mot alla.

De besättningar som inte seglar sitter på restaurangen eller i följebåt och tittar på tills det åter är dags för dem att hoppa ombord.

 • 490 kr pp ex. moms, baserat på 15 personer. Inkluderar 2 segelbåtar utan instruktör, 1 följebåt med förare samt ban-utläggning framför restaurangen.
Badtunnor på badbrygga med restaurangservice.

På Seaside brygga värmer vi badtunnor med ved där ni kan sitta med utsikt över Björköfjorden. När det blir för varmt hoppar ni i havet och önskar ni drycker så serveras detta av vår restaurangpersonal.

Lite mosiga och avslappnade efter badet kan vi rekommenderar vi en fördrink i baren eller i sofforna framför krogbrasan innan ni avslutar kvällen med mat i restaurangen.

 • 2 000 kr per tunna (10 pers) ex moms.