&#x;&#x;

Mat-upplevelser

Vilken meny vill du ha?

Upplevelsematlagning

Deltagande och matlagning nära gästerna.
Kock och gäster i samtal om råvaror, dryck och skärgårdsliv.

"Social-dinner"

Vänskap och familjekänsla.
Rustik servering per bord.
Skaldjur eller fisk som alternativ.

Classic á la carte

Enligt matsedeln
Beställningsmeny, en klassisk servering på tallrik

Skärgårdsbuffé

Stor variation & skärgård i fokus.
Bestäm din egen portion
Något för alla smaker!
&#x;&#x;

Beställningsmeny

för gruppbokningar
Meny Upplevelsemat
Vårt mest populära upplägg. Maten tillagas framför er och blir till ett härligt mingel med dofter och smaker från skärgården.
Vegetarianer, allergier och annan specialmat hanteras separat.
Alla priser i våra gruppmenyer är exklusive moms.
Björkölax & Ostronbar 140 kr
Förätt och mingelaktivitet som lyfter fram doft och känsla.
Blanda annat genom att nyttja öns lokala bryggeri och deras fantastiska öl. Vi bygger isade öl/vin bingar och fat samt en ostronbar av rustikt skärgårdvirke. Runt dessa erbjuder vi möjlighet att prova på att öppna ostron samt olika smaksättningar, så som Björköramslök och lime eller koriander och chili.
För de som föredrar något annat än ostron rullar vi fram vår rök tillverkad av en silltunna för att röka Björkölaxlax och makrill. Det rökta serveras med knäcke och svensk dillcreme.
Skaldjurspanna 350 kr
Fisk och skaldjur tillagas i en stor panna under mingel och samtal. En uppskattad upplevelse som ger gästerna möjlighet att samtala med kock och servering om skärgårdsliv och mat på Björkö. Ett sätt att utforska råvaror, dryck och skärgårdsberättelser med alla sinnen.
Creme brulé från eldkastaren 95 kr
Creme Brulé som bränns av med en stora gasolbrännare som både låter och skapar en liten ”eldshow” framför gästerna. Serveras med färska jordgubbar och krossade hallon. Ett uppskattad och spektakulärt sätt att servera desert som de flesta kommer ihåg.
Meny Social Dinner

Serverat med ett rustikt upplägg på en planka per 6 personer, varifrån gästerna tar för sig.
Vegetarianer, allergier och annan specialmat hanteras separat.

Alla priser i våra gruppmenyer är exklusive moms.

Förrätts-plankan 140 kr
En förrätt med smaksatta ostron, varmrökt björkö lax, rökt makrill, dillcreme och knäcke.
Pepparrotsgratinerad torskrygg med Björköpesto, 350 kr
Alternativ huvudrätt till Skaldjur i ”family dinner” stil på planka. Västerbottenost och pepparrotsgratinerad torskrygg och Björköpesto. Tillsammans med potatis ecrassé samt rödbetssmörsås, sparris, svartkål och rostad tomat.
Skaldjurs-planka 550 kr
  • Havskräftor
  • Krabbklor
  • Ostron fine d ́claire
  • Färska räkor
  • Nykokta blåmusslor i örtmarinad
  • Aioli
  • Örtdip
  •  Bröd
  • Hårdost
Hummer-planka 690 kr
  •  1⁄2 Hummer
  • Havskräftor
  •  Krabbklor
  • Ostron fine d ́claire
  •  En handfull räkor
  •  Nykokta blåmusslor i örtmarinad
  • Tomat & löksallad
  • Aioli
  • Örtdip
  • Bröd
  • Västerbottenost
Tillägg 30 kr st
  • Blandsallad med avocado
  • Västerbottenpaj
  • Rökta räkor
  • Extra ostron
  • Varmrökt Björkölax
  • Rökt Kummel
Efterrätts-plankan 120 kr
En variation av olika goda mini desserter serveras på planka om 6 personer.
Meny á la carte
En klassisk skärgårdsmeny för alla smaker. Vi rekommenderar att ni väljer ut en meny för hela gruppen för bästa timing och upplevelse på plats.
Vegetarianer, allergier och annan specialmat undantaget.
Alla priser i våra gruppmenyer är exklusive moms.
3-rätters 450 kr
2-rätters 380 kr
Förrätter 120 kr
Västkustsallad
Kräfta, pilgrimsmussla, picklade rotfrukter, sjökorall, gräslök och vitlöks dressing.
Westcoast salad, Crayfish, scallop, pickled root vegetables, sea urchin, chives and garlic dressing.
Rökt ankbröst
Med en syrad sallad på vårlök, äpple, soya reduktion.
Smoked duck breast – with a soured salad of spring onion, apple, soy reduction.
Vegetarisk/vegansk timbal
Quinoa, sötpotatis och avocado på sjögrässallad.
Timbal – Quinoa, sweet potatoes and avocado on seaweed salad.
Varmrätter 290 kr
Torskrygg
Pommes Anna avsmakad med pepparrot & västerbottensost, ärtpuré, rostat sidfläsk och citron timjansky.
Fillet of cod  with pommes Anna flavored with horseradish & swedish cheese, pea purée, fried pork, lemon and thyme gravy.
Svensk gårdskalv
Mandelpotatis ecrassé, morotspuré, rostad vitlök och ripasso beurre blanc.
Swedish veal, almond potato ecrassé, carrot puree, roasted garlic and ripasso beurre blanc.
Pannstekta portabellotoppar
Med rödvinskokta morötter samt rotselleri pure.
Pan-fried portabello mushrooms with red wine cooked carrots and root celery pure.
Desserter 120 kr
Äpplerulle
Kanel och chilikryddad äppelrulle samt vaniljkrokant glass.
Cinnamon and chili-spiced apple roll, with vanilla crispy ice cream.
Key lime paj
Med rostad vit choklad och färska bär.
Key lime pie with roasted white chocolate and fresh berries.
Cocos pannacotta
Passionsfrukt coulis och mangokompott.
Coconut pannacotta with passion fruit coulis and mango compote.
Björkö skärgårdsbuffé 475 kr
Rökta räkor
Örtmarinerade blåmusslor
Vitello Tonato – Klassisk Italiensk kalvstek med tonfisk
Varmrökt Björkölax
Halloumi & morotsbiffar
Timjansgrillad kyckling
Rostad rotfruktspanna
Ljumna rödbetor med getost
Blandsallad
Svensk ostbricka
Örtcreme
Tomatsalsa med kapris
Nybakt bröd
Follow by Email
Facebook