fbpx

Sommar Meny

Sommar menyn är våran härliga meny fylld med spännande rätter inspirerade av närheten till havet. Skapad från inspiration av sommarens alla smaker. Alltid på Seaside menyn serveras alltid när vi har öppet och à la carte menyn serveras från 17.00 varje dag.

förRätter / Starters

Gravad torsk med crème på gröna ärtor och mandel. Riven Gammel knas och emulsion på libbsticka samt torkad sockertång från Hälsö

Cured cod with green pea and almond crème. Grated Gammel knas cheese and lovage emulsion, as well as dried sugar kelp from Hälsö

189:-

Råbiff på nymalt nötinnanlår, med äggula, friterad kapris, emulsion på kryddkrasse, senap och raspad pepparrot samt picklad silverlök

Steak tartare on freshly ground beef tenderloin, with egg yolk, fried capers, cress emulsion, mustard and grated horseradish, as well as pickled pearl onion

179:-

Vegansk skagenröra, en variant på den klassiska toast Skagen. Här med tofu, vegansk majonäs och röd tångkaviar

A variation on the classic toast Skagen. With tofu, vegan mayonnaise, and red seaweed caviar

129:-

Varmrätter / Mains

Bakad kummelrygg med smörfrästa sommarkantareller, sås på blåmusslor från Orust samt potatis-prästostpuré

Baked hake loin with butter-fried summer chanterelles, sauce made from blue mussels from Orust, and potato and Prästost cheese purée

389:-

Oxfilémedaljonger med smörad rödvinssås och ecrassé på mandelpotatis och örter, rödlöksmarmelad samt sommartryffel

Filet mignon with buttered red wine sauce, almond potato and herb ecrassé, red onion marmalade and summer truffle

398:-

Bakad rotselleri med brynt svamp, grönkålsgremolata och friterad färskpotatis

Roasted celeriac with browned mushrooms, kale gremolata, and fried fresh potatoes

249:-

Desserter / DESSERT

Vaniljglass med Cointreaumarinerade jordgubbar och vispad grädde

Vanilla ice cream with Cointreau marinated strawberries and whipped cream

129:-

Quenell av chokladmousse, serveras med krossade hallon, yuzu samt vispad pannacotta

Quenelle of chocolate mousse, served with crushed raspberries, yuzu, and whipped pannacott

139:-

Vegansk vaniljfudge med sockertång från Hälsö. Rostade hasselnötter och bärkompott samt svartvinbärs coulis

Vegan vanilla fudge with sugar kelp from Hälsö. Roasted hazelnuts and berry compote, along with blackcurrant coulis

119:-

Köksmästaren rekommenderar

Gravad torsk / Cured cod

Bakad kummelrygg / Baked hake back

Chokladmousse / Chocolate mousse quenell

689:-

Alltid på seaside (Serveras hela dagen)

Handskalade msc-märkta räkor på rågbröd, majonnäs, kokt ägg, äpple-pepparroscrème samt friterad bladspenat

Shrimp sandwich with hand peeled msc-certified shrimps on rye bread with boiled eggs, apple and horseradish crème and deep fried spinach

259:-

Fisksoppa smaksatt med saffran och tomat, serveras med dagens fångst av fisk, musslor och räkor och toppas med örtaioli

Fish soup flavored with tomato, leek and saffron, served with fresh fish, clams, shrimp, and topped with herb aioli

259:-

Sommarsallad med rostad romansallad, jordgubbar och getost. Tillsammans med pärlcous-cous, semitorkade körsbärstomater parmachips och ramslökscrème

Summer salad with roasted romaine lettuce, strawberries, and goat cheese. Alongside pearl couscous, semi-dried cherry tomatoes, Parmesan crisps, and wild garlic cream

228:-

Italiensk tortellini hantverkspasta med ricotta och spenat, svängd med karljohansvamp och tryffel, riven Grana padano och friterad ostronskivling

Italian tortellini artisan pasta with ricotta and spinach, tossed with porcini mushrooms and truffle, grated Grana Padano cheese, and fried oyster mushrooms

245:-

Seasides variant på dansk Stjerneskud. Friterad spättafilé, smörstekt levainbröd, curryremoulade samt räkor, picklad fänkål och purjolök

Seaside’s version of the Danish dish Stjerneskud. Fried flounder, butter fried levain, curry remoulade with shrimp, pickled cabbage and leek

279:-

Halstrad entrécôte med Seasides chilibearnaise, tomat-löksallad och friterad färskpotatis samt sommarens grönsaker

Seared ribeye with Seaside’s chili béarnaise, tomato and onion salad,  fried potatoes och greens of the summer

289:-

Dagens bryggrätt – Vi berättar gärna vad som serveras idag

Today’s special – ask us about what we are serving today

189:-

Fish & Chips på pankopanerad kolja från Västerhavet, serveras med pommes frites och örtaioli, samt citron

Fish & chips of Panko-fried haddock from The Western Sea, served with french fries, herb aioli and lemon

259:-

Smårätter / Small dishes

Marinerade oliver med Gruyereost

Marinated olives with Gruyere cheese

89:-

Svenska lantchips med löjrom och rökt crème fraiche

Swedish chips with vendence roe and smoked crème fraiche

139:-

Bläckfiskringar med aioli och citron

Calamari with aioli and lemon

98:-

Ostron fine de claire, 2 st toppingar

Oysters fine de claire, with two toppings

45:- st

FÖR VÅRA JUNIORER

Upp till 12 år.

Fish and chips, friterad fiskfilé med pommes frites och dippsås
Deep fried fish fillet with fries and dip sauce

98:-

Pasta med köttfärssås (nötfärs)
Pasta with meat sauce

98:-

Friterade kyckling nuggets mede pommes frites och aioli
Fried chicken nuggets with french fries and aioli

98:-

Lyxyatch, vaniljglass med topping
Luxury Yacht vanilla ice cream

79:-

Glassbåt
Ice cream boat with chocolate coating and jam fillin

45:-

3 rätters
Nachos med dip och sallad
Valfri varmrätt
Glassbåt

140:-

3 courses
Nachos with dip sauce and salad
Main course of choise
Ice cream boat

140:-

Har du en allergi? Fråga personalen så hjälper vi dig!

Do you have an allergy? Ask the staff so we can help you!