Sensommarmenyn är här! Närheten till havet med tillgång på närodlade råvaror gör givetvis att våra menyer har många olika inslag av fisk och skaldjur. Men vi gillar också att variera menyn med kött och vegetariska rätter, gamla favoriter i ny tappning eller nya bekantskaper som vi känner oss nyfikna på.
Förrätter / Starters
Seasides räkröra med gurka, picklad rödlök, citron, sallad och dill. Välj till 15gr löjrom (AM) för 75:-
Seaside’s shrimp mix with cucumber, pickled red onion, lemon, lettuce, and dill. Add 15g of vendace roe (AM) for 75:-
175 kr
Carpaccio på fint skuren oxfilé crème på Parmesanost, rostade solrosfrön, cintronvinaigrette samt raspad Parmesan och vitlökskrutonger
Carpaccio of finely sliced beef tenderloin with Parmesan cream, roasted sunflower seeds, lemon vinaigrette, grated Parmesan, and garlic croutons
189 kr
Varmrätter / mains
Entrècôte med husets Café de Parisemulsion samt friterad sensommarpotatis
Ribeye with the house’s Café de Paris emulsion and fried late summer potatoes
389 kr
Stjerneskud Seasides variant på denna underbara danska rätt. Friterad spättafilé, smörstekt levainbröd, curryremoulade samt räkor, picklad fänkål och purjolök
Seaside’s version of the Danish dish Stjerneskud. Fried flounder, butter fried levain, curry remoulade with shrimp, pickled cabbage and leek
279 kr
Fisksoppa med tomat och saffran, serveras med dagens fångst av fisk, musslor och räkor samt toppas med örtaioli
Fish soup flavored with tomato and saffron, served with fresh fish, clams, shrimp, and topped with herb aioli
259 kr
Bakad Hälleflundra, serveras med gräslökssås, syrat grönt äpple och pepparrot, sensommargrönt samt potatis-palsternackspuré
Baked Halibut, served with chive sauce, pickled green apple and horseradish, late summer greens, and potato-parsnip purée
425 kr
Räksmörgås med handskalade msc-märkta räkor på rågbröd, majonnäs, kokt ägg, äpple-pepparroscrème samt friterad bladspenat
Shrimp sandwich with hand peeled msc-certified shrimps on rye bread with boiled eggs, apple and horseradish crème and deep fried spinach
259 kr
Risotto med kantareller, sensommar grönt och riven Grana Padano
Risotto with chanterelles, late summer greens, and grated Grana Padano
249 kr
Dagens bryggrätt – Vi berättar gärna vad som serveras idag
Today’s special – ask us about what we are serving today
189 kr
DESSERT
Hemmagjord glass med smak av lakrits, serveras med kompott på björnbär och rödbeta samt rosmarinssirap
Homemade licorice-flavored ice cream, served with a blackberry and beet compote, and rosemary syrup
119 kr
Crème Brülé med kompott på äpple och sockettång från Hälsö
Crème Brûlée with apple compote and sugar kelp from Hälsö
125 kr
Husets chokladtryffel, fråga personalen om vilken smak som finns idag
Chocolate truffle, ask the staff about today’s available flavor
35 kr / st
köksmästaren rekommenderar / chef’s recommendation
Oxfilé carpaccio / Tenderloin carpaccio
Bakad hälleflundra / Baked halibut
Crème Brülé / Crème Brûlée
689 kr
smårätter / Small dishes
Marinerade oliver med Gruyereost
Marinated olives with Gruyere cheese
85 kr
Friterade Bläckfiskringar med aioli och citron
Calamari with aioli and lemon
98 kr
Svenska lantchips, löjrom och rökt crème fraiche
Swedish chips with whitefish roe, crème fraiche and red onion
130 kr
Ostron fine de claire, med två toppingar
Oysters fine de claire, with two toppings
45 kr/st
FÖR VÅRA JUNIORER / Juniors
Upp till 12 år.
Fish and Chips. Friterad fiskfilé med pommes frites och dipsås samt sallad
Fish and Chips. Fried fish filé with french fries, dip and salad
98 kr
Pasta med köttfärssås (nötfärs)
Pasta Bolognaise (beef)
89 kr
Chicken Nuggets. Friterade nuggets med pommes frites och aioli
Chicken Nuggets. Fried nuggets with french fries and aioli
98 kr
Yacht, lite lyxigare än Glassbåt
Luxury Yacht ice cream bowl with vanilla ice cream and topping
79 kr
Glassbåt
Ice cream boat with chocolate coating and jam filling.
45 kr
3 rätters
Nachos med dip och sallad
Valfri varmrätt
Glassbåt
140 kr
3 courses
Nachos with dip sauce and salad
Main course of choise
Ice cream boat
140 kr
Vid allergi – Fråga personalen
Allergies? – Contact staff